shop@zdravljeizivot.com 091/6789-555, 01/3644-481

Symbiotics Colostrum Plus

Symbiotics Colostrum Plus

Trenutno nema na zalihama

Kolostrum sadrži visoku koncentraciju imunoglobulina, optimalnu kombinaciju vitamina, minerala, aminokiselina i drugih vrijednih sastojaka. Symbiotics Colostrum Plus jedini se na tržištu proizvodi posebnim patentiranim postupkom s dodatkom BIOlipida. Tako se apsorpcija i djelotvornost povećava do 8 puta te je Symbiotics Colostrum Plus priznat kao najkvalitetniji i najučinkovitiji Colostrum na svijetu.

ŠTO JE KOLOSTRUM?

Unutar prvih 72 sati nakon poroda, mliječne žlijezde ženki sisavaca proizvode “prvo mlijeko”, tvar koju zovemo kolostrum. Ono sadrži sve bitne komponente koje pružaju zaštitu i osiguravaju zdravlje novorođenčeta. Kolostrum od krava sa mliječnih farma sadrži 10 do 20 puta više imunoloških faktora od ljudskog kolostruma.

Koji je razlog velikom broju antitijela?

Nasuprot ljudskoj bebi koja dobiva oko polovicu svog imuniteta od svoje majke preko placente, telići dobivaju praktički sav svoj imunitet iz colostruma. Bez kolostruma većina telića se razboli i ugine u roku 14 dana. Radi se dakle o prirodnom koncentratu hranjivih i obrambenih tvari, imunoglobulina i faktora rasta. Kako jedinstveni sastojci i osobine kolostruma nisu specifične za vrstu, on pruža ljudima svih dobi izuzetnu dopunu prehrani.

ZAŠTO JE KOLOSTRUM TAKO IZUZETAN?

Kako starimo, primjećujemo da nam sve dulje treba da se odupremo prehladi ili gripi, podložniji smo bolestima, naša energija i entuzijazam se smanjuje, koža nam gubi elastičnost, neželjeno dobivamo na težini i gubimo mišični tonus.

Nakon zrelosti, mi postupno gubimo imunitetni faktor i faktor rasta u našem tijelu. To nas potiče da tragamo za proizvodima i spoznajama protiv starenja i za naše zdravlje. Okrećemo se biljkama i mineralima u potrazi za odgovorima, istovremeno uspjevši izolirati i me U posljeddnje vrijeme smo zahvaljujući medijima postali svjesni opasnosti od takvog udarnog i pogrešnog pristupa. 

Starenje, bolest i smrt podudaraju se s gubitkom faktora rasta i imuniteta u našim tijelima. Medicinska znanost je pokazala u mnogim objavljenim izvješćima diljem svijeta da se oni u ljudskom tijelu mogu nadomjestiti goveđim kolostrumom. 

Goveđi kolostrum nije novost. U Indiji, već tisućama godina Ajurvedski liječnici i duhovni vođe dokazuju fizičke i duhovne zdravstvene dobrobiti od kolostruma. On se suši i donosi ga mljekar, a poznat je po ljekovitim i terapeutskim svojstvima. Skandinavske zemlje rade ukusni puding od kolostruma prekriven medom, već stoljećima, slaveći rođenja teleta i dobro zdravlje. Kolostrum se koristio u USA kao prethodnik antibiotika, i bio je vrlo omiljen prije otkrića penicilina i drugih antibiotika. 

U kasnom osamnaestom stoljeću znanstvenici su počeli proučavati kolostrum i dokumentirati korist od njega za preživljavanje, rast i razvitak novorođenčadi. Danas postoje tisuće objavljenih znanstvenih i kliničkih studija o glavnim dobrobitima za zdravlje koji se povezuju s kolostrumom.

GDJE POČINJE IMUNOLOŠKA OBRANA TIJELA ?

Sa ciljem da pomognu održavanju optimalnog zdravlja naša tijela imaju dvije visokorazvijene barijere prema bolestima: našu kožu i našu sluznicu ( mukoznu membranu )

Koža spriječava da uđu klice i zagađivači u naša tijela. Unutar tijela nalazi se druga “koža” od mukoze koja čini istu stvar. Mukozna membrana oblaže naše sinuse, grlo, pluća, crijeva i druge unutarnje površine tijela a sadrži antitijela, mikrofage i druge tvari koje pomažu u borbi protiv bakterija, virusa, gljivica i kvasaca. Liječnici se slažu da 80 % svih patogena koji napadaju tijelo ulazi kroz mukozne površine a najveću mukoznu površinu ima gastrointestinalni trakt. Tu se odvija stalna borba s patogenima, a kad obrana oslabi nastupaju bolesti. Stoga je od ogromne važnosti da naše tijelo dodatno dobiva supstancije koje će pomagati obrani sluzokože, posebno GI trakta.

ŠTO SVE SADRŽI KOLOSTRUM?

Najvažniji sastojci visokovrijednog kolostruma su imunoglobulini (IgG), prirodni faktori odgovorni za neutralizaciju toksina, virusa i bakterija osiguravajući time pasivnu imunološku zaštitu, obnavljanje i jačanje zdravih imunoloških funkcija. 

Faktori rasta kolostruma EGF (epithelial growth factor ), FGF ( fibroblast growth factor ), IGF- I i IGF-II ( insulin-like growth factor I i II ), PDGF ( plateled-derived growth faktor ), TGF A & B ( transforming growth faktors ) potiču rast stanica u kostima, mišičnom tkivu, živcima i hrskavici.

Kolostrum je osim toga izuzetno bogat vitaminima ( posebno vitaminom A , E , B 12, folom kiselinom i dr.), mineralima (prije svega kalij, kalcij i fosfor ), aminokiselinama: između ostalih taurin (daje energiju ), lizin ( uništava virus herpesa ), glutaminska kiselina ( hvatač slobodnih radikala ) i dr. Sadrži i koenzim Q 10.
Dokazano je i postojanje ostalih sastojaka koji djeluju antivirusno, antibakterijski, antioksidativno i anabolički a to su citokini ( interferon i interleukini ), glikoproteini, alfa-laktalbumin, laktoferin i mnogi drugi.

Lactobacillus bifidus acidophilus kontrolira i spriječava razvoj stranih bakterija u crijevima, pospješuje probavu i vrši zaštitu od bakterijski i virusno uvjetovanih proljeva, a specifična antitijela protiv entero- i pulmotropnih virusa, bakterija i bakterijskih toksina pružaju izvanrednu potporu kod akutnih diarea, bronhopulmonalnih infekata gripe, prehlade, upale mjehura i zooster-infekcija.

Najvažniji imunološki faktori iz kolostruma imaju jedinstvenu sposobnost da ostaju u sluznici crijeva čak i nakon probave. 

Brojne medicinske i kliničke studije širom svijeta pokazuju da kolostrum potiče imunološki sustav, pomaže gastrointestinalnom traktu i općem dobrom zdravlju.
Antibakterijska svojstva colostruma koriste se kod rana koje se teško liječe, inficiranih ozljeda kože i sluznice.

Anabolička svojstva faktora rasta ( naročito IGF-1 ) povoljno djeluju na izgradnju muskulature vezivnog tkiva i matrice kostiju, a pomaže osobama s kataboličkim oboljenjima i lošim prehrambenim stanjem, nakon kemoterapije i zračenja, osteoporoze i pojava trošenja koštanih dijelova.

Povrh toga, utvrđena su poboljšanja raspoloženja i smanjenje depresije te povoljno djelovanje na tegobe u klimakteriju. 

U posljednje vrijeme kolostrumu se otkrivaju i povoljna djelovanja na proces starenja kože, neuroprotektivne osobine kao i pozitivno djelovanje na sniženje šećera u krvi.
Kolostrum je jedini prirodni dodatak koji daje faktore rasta, koji pomažu povećanju mišićne mase, te faktore imuniteta koji potpomažu sveukupnu imunološku funkciju.

Dodatna pitanja o proizvodu možete postaviti na

e-mail: bonimed@hi.t-com.hr

ili na telefone: 01/3644-481 i 091/6789-555