shop@zdravljeizivot.com 091/6789-555, 01/3644-481

Dr. Wolz Colostrum Immun + folna kiselina

slika colostrum

Kapsule colostruma sa visokim udjelom prirodnog laktoferina i folne kiseline za imunološki sustav. Colostrum je mješavina imunoloških faktora ,faktora rasta ,te vitamina, minerala i aminokiselina .Posebno se preporučuje za podupiranje zdravlja u razdobljima velikih napora ,stresa kao i kod promjena godišnjih doba ,osobito za vrijeme alergija .Ljudski organizam može optimalno prihvatiti colostrum dobiven od krave koji sadrži 10-20 puta više imunoglobulina nego ljudski.

Zašto su nam imunoglobulini važni ?

Imunoglobulini (IgG) su prirodni faktori odgovorni za neutralizaciju toksina ,virusa i bakterija .Na taj način nam pružaju odgovarajuću imunološku zaštitu ,jačajući naše obrambene imunološke funkcije. Osim imunoglobulina važan sastojak colostruma je i faktor rasta EGF (epithelial growth factor ), FGF ( fibroblast growth factor ), IGF- I i IGF-II ( insulin-like growth factor I i II ), PDGF ( plateled-derived growth faktor ), TGF A & B ( osim transforming growth faktors ), potiču rast stanica u kostima, mišićnom tkivu, živcima i hrskavici. Colostrum još sadrži vitamine (posebno vitamin A , E , B 12, folna kiselina i dr.), minerale (prije svega kalij, kalcij i fosfor ), aminokiseline: između ostalih taurin (daje energiju ), lizin ( uništava virus herpesa ), glutaminska kiselina ( hvatač slobodnih radikala ) i drugi. Sadrži i koenzim Q 10 ,jak antioksidant, a glavna uloga mu je proizvodnja energije u svakoj našoj stanici .U daljnjim istraživanjima dokazano je i postojanje ostalih sastojaka koji djeluju antivirusno, antibakterijski, antioksidativno i anabolički, a to su citokini ( interferon i i interleukini), glikoproteini, alfa-laktalbumin, laktoferin i mnogi drugi.

Saznajmo nešto i o laktoferinu -moćnom savezniku našeg zdravlja.

Laktoferini su multifunkcionalni proteini u colostrumu, izuzetno moćni jer smanjuju upalne procese u našem organizmu .Također djeluju i kao prebiotici te na taj način potiču rast dobrih bakterija u organizmu kao što su lactobacillus bifidus acidophilus . Laktoferin ima sposobnost vezivanja za virusne i bakterijske stanice , inhibirajući rast patogena te na taj način sprječava njihov ulazak u naš organizam. Na taj način pruža zaštitu od bakterijski i virusno uvjetovanih proljeva ,a specifična antitijela djeluju protiv respiratornih virusa gripe i prehlade ,astme, upala mjehura herpes i zoster infekcija. Nažalost u našem organizmu se odvija stalna borba sa patogenima zato je izuzetno važno jačati obranu protiv bolesti .Unoseći u organizam colostrum sa svim njegovim vrijednim sastojcima pomažemo našem imuno sistemu da se uspješnije nosi sa svim izazovima koji bi mogli narušiti naše zdravlje. Colostrum dr Wolz koncentrat je najboljih i najdragocjenijih sastojaka koji se nalaze u prvom mlijeku krava na Novom Zelandu .Ne sadrži želatinu, bojila, gluten i konzervanse.

Zašto dr Wolz koristi samo colostrum sa Novog Zelanda ?

Novi Zeland ima najčišću klimu ,a krave koje se hrane na slobodnim pašnjacima ne poznaju pesticide ,antibiotike i bolesti kao što su kravlje ludilo ili slinavka.

Colostum immun dr.Wolz: aktivna tvari

Jedna kapsula sadrži 190 mg koncentrata colostruma sa min.24 %IgG i 40 µg folne kiseline.

Folna kiselina doprinosi normalnoj funkciji imunološkog i psihološkog sustava.

Sadržaj: 125 kapsula. Važno je naglasiti da su celulozne kapsule na biljnoj osnovi otporne na želučani sok pa tako mogu prenositi vrijedne sastojke u crijeva gdje se mogu u potpunosti apsorbirati.

Preporučena dnevna doza: 5 kapsula dnevno tijekom obroka s tekućinom. Tijekom dana ili odjednom. Kapsule se mogu otvoriti za razrjeđivanje sadržaja s hranom. Ne uzimati sa vrućom tekućinom.

Napomene: Čuvati od dohvata male djece. Preporučene dnevne doze ne smiju se prekoračiti. Dodatak prehrani nije nadomjestak ili zamjena uravnoteženoj prehrani. Važno je pridržavati se uravnotežene i raznovrsne prehrane i zdravog načina života.

Način čuvanja: Čuvati na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25°C. Najbolje upotrijebiti do kraja (mjesec, godina, LOT ): otisnuto na ambalaži.

Upozorenje: Proizvod sadrži mlijeko.

Dodatna pitanja o proizvodu možete postaviti na

Tel:  +385 01 3644 481

E-mail: bonimed@hi.t-com.hr